Lipozomálna Technológia

 

Vysoká vstrebateľnosť našich vitamínov a minerálov vďaka lipozomálnej technológii

 

V Avite dbáme na kvalitu. Pri doplnkoch výživy ide najmä o to, aby sme našim zákaznikom priniesli čo produkt, ktorý ich telo dokáže využiť. Vstrebateľnosť vitamínov a minerálov je pre nás určujúca. Preto vidíme budúcnosť najkvalitnejších doplnkov výživy v lipozomálnom spracovaní.

Najvyššia vstrebateľnosť ústnym podaním. Pri bežných tabletkových vitamínoch a mineráloch je vstrebateľnosť veľmi nízka.Tabletové vitamíny dosahujú premiernú vstrebateľnosť od 5% do 10% Tabletové minerály len od 3% do 5%. 

Jediná farma podávania doplnkov výživy, ktorá nenarúšala vstrebateľnosť funkčných látok bola intravenózna infúzia. Orálnym podaním sme však dokázali dosiahnuť vyššiu vstrebateľnosť iba pomocou doplnkov výživy spracovaných lipozomálnou technológiou

liposomal_scheme_4
   
 liposomal_scheme_1

Lipozomálna technológia je silným trendom na trhu kvalitných doplnkoch výživy.

 

Formáciu lipozómov objavil v roku 1961 Alce Bangham, o tomto roku môžeme hovoriť oroku vzniku lipozomálnej technológie. Vedecké štúdie ohľadne využiteľnosti lipozomálnych doplnkov patria medzi najoverenejšie.

 

Nezávadné doplnky výživy vďaka lipozómom

Lipozóm je dvojvrstvový obal vezikul na báze lipidov. Ľudský organizmus dokáže pomocou lipozómov uzavrieť a transportovať malé molekuly s nízkou rozpustnosťou. 

Lipozómy pri doplnkoch výživy tvoria fosfolipidový obal funkčnej molekuly(vitamínu, minerálu, antioxidantu).

Tento fosfolipidový, alebo lipozomálny obal zaručuje ochranu pred degradáciou molekuly doplnku výživy.

Molekuly, bez lipozomálneho obalu sú počas transportu k bunke poškodzované trávením, oxidáciou do vnútrobunkového priestoru. Lipozomálny obal však poškodeniu bráni. 

Ten chráni molekuly doplnku výživy a zaručuje šetrné odovzdanie molekuly do tela bunky. Bunka získava zdroj nepoškodený živín.

Pri takomto podaní vitamínu nedochádza ani k znečisteniu cudzími chemickými zlúčeninami, ktoré obsahujú tabletové formy. Obal bunky tvoria fosfolipidy rovnako ako obal lipozomálnych doplnkov výživy.

   

K znečisteniu organizmu nedochádza ani pri trávení lipozomálneho doplnku. Lipozomálne doplnky výživy nezaťažujú pečeň, ktorú pre svoje trávenie využívajú tabletové formy.

Pri samotnej výrobe fosfolipidových obalov doplnkov výživy je využívaný slnečnicový lecitín, jeho nedostatok je spájaný s ochoreniami pečene. Lecitín s lipozomálnych obalov vitamínov a minerálov zamedzuje usadzovaniu choleterolu a   

pomáha k správnej látkovej premene homocysteínu. Vysoká hladina homocysteinu môže viesť k poškodeniam ciev. Práve tieto poškodenia môžu viesť k mozgovej príhode alebo infarktu.  Lipozomálny vitamín dopraví okrem funkčnej molekuly aj organizmu prospešný lecitín.

 

Kvalita lipozomálneho spracovania je určujúca

Existujú rôzne postupy prípravy lipozomálnych doplnkov výživy. Kvalitu lipozomálneho spracovanie vieme rozlíšiť na základe veľkosti molekuly, lecitínu fosfolipidového obalu a stability vzniknutej lipozomálnej látky . Iba kvalitná a energetický náročná technológia  zaručiť vytvorenie optimálnej veľkosti stabilnej molekuly s dlhou trvanlivosťou.

Veľkosť pri malo kvalitných lipozomálnych spracovaniach doplnkovvýživy nie je možné dosiahnuť malú veľkosť molekúl prápravku. Najkvalitnejšie lipozomálne doplnky výživy dokážu dosiahnuť veľkosť molekuly iba 50-200 Nm. Ak sú molekuly lipozomálneho doplnku väčšie nedokážu prestúpiť cez hemoencefalitickú bariéru a nedostanú sa tak k bunkám mozgu a centrálneho nervového systému. Len kvalitná a 

liposomal_scheme_3
   

Technológia

energeticky náročná lipozomálna technológia dokáže vytvoriť molekulu tak malej veľkosti a nepoškodiť pri procese funkčnú látku vitamínu.

 

Lecitín

Lecitínu kvalitných lipozomálnych doplnkov, by nemal pochádzať z organicky, alebo chemicky závadného zdroja. Lecitín nestráca kvalitu pri teplotne a energeticky náročnom procese vytvárania fosfolipidového obalu.

Lecitín v produktoch Avita je prírodný, nehydrogenovaný slnečnicový fosfatidylcholín derivovaný zo slnečnicového oleja z Európy, ktorý nebol geneticky modifikovaný. Fosfatidylcholín podstupuje mnohostupňový proces čistenia bez použitia rozpúšťadiel a prechádza procesom filtrácie, aby sme dosiahli najvyššiu možnú úroveň čistoty

 

Trvanlivosť

Dostatok energie pri procese výroby kvalitného lipozomálneho produktu zaručuje pevnejšie prepojenie medzi funkčnou molekulou a fosfolipidovým obalom.

Ak nedôjde k tomuto prepojeniu po krátkom čase sa fosfolipidový obal rozpadá a prestáva tak plniť ochrannú funkciu.Takýto doplnok výživy padá na kvalite a jeho využiteľnosť pre ľudský organizmus sa rapídne znižuje

Na rozlíšenie kvalitných lipozomálnych produktov nepotrebujete mikroskop

Rozoznať kvalitný lipozomálny prípravok dokážete rozlíšiť aj pomocou svojich očí. Kvalitný lipozomálny prípravok, by mal mať na okrajoch lyžičky až priehľadnú farbu, to znamená, že molekuly sú tak malé, že nedokážu meniť kvalitu svetla.

Lipozomálne prípravky s príliš veľkými molekulami majú svetlú až takmer bielo mliečnu farbu, ich molekuly zaberajú väčší priestor a svetlo cez nich putuje pomalšie

Výhody lipozomálnych doplnkov:

- Vysoká až 90% vstrebateľnosť

- Chránia vitamíny a minerály pred degradáciou

- Lepšia tolerancia tráviacou sústavou

- Prospešné pre ľudí s problémom prehltnúť tabletku

- Rovnaký účinok pri nižšej dávke

- Vyššia biologická dostupnosť

- Dokážu dopraviť hydrofóbne aj hydrofilné zložky

 

Kvalitné Lipozomálne doplnky výživy prechádzajú naročným procesom, ktorý zaistí, že obal s funkčnou molekulou ostane spojený a zaručuje tak dostatočnú trvanlivosť.

Kvalitné Lipozomálne doplnky majú skoro až priesvitnú farbu.

AVITA garantuje výrobky najvyššej biologickej dostupnosti a kvality. Produkty Avita sú navyše balené v tmavom skle, aby nedošlo k ich degradácii, slnečným žiarením. Doplnky výživy nenahrádzajú pestrú stravu a zdravý životný štýl.