JE DÔVODOM VAŠEJ VEČNEJ ÚNAVY NÍZKA HLADINA ŽELEZA?

zelezo

JE DÔVODOM VAŠEJ VEČNEJ ÚNAVY NÍZKA HLADINA ŽELEZA?

Železo je základný minerál, ktorý sa nachádza v každej bunke ľudského tela. Je dôležitý pri udržiavaní hladiny energie a správnom fungovaní nervovej sústavy. Keďže telo nedokáže produkovať železo a zo samotného jedla sa vstrebáva veľmi ťažko, jeho nedostatok predstavuje závažný celosvetový problém. Odhaduje sa, že milióny ľudí  trpia nízkou hladinou železa, čo môže viesť k extrémnej únave, letargii a v prípade neliečenia až k anémii z jeho nedostatku.

Aké sú varovné signály?

  • Častá únava
  • Slabosť
  • Bolesti hlavy
  • Lámavé nechty
  • Závraty
  • Dýchavičnosť
  • Neustále sa vracajúce prechladnutie
  • Neschopnosť sústrediť sa
  • Studené ruky a chodidlá

 zelezo2

PREČO POTREBUJEME ŽELEZO?

Železo je dôležitým palivom ľudského tela. Jeho hlavnou funkciou je okysličovanie krvi a vytváranie energie. Bez dostatočného množstva železa môžete pociťovať neustálu únavu, letargiu či podráždenosť. Môže mať vplyv naozaj na všetko – od telesnej kondície až po chuť do života. Zo všetkých živín trpia ľudia po celom svete najčastejšie práve nedostatkom železa, no mnohí z nás tomu nevenujú pozornosť. V určitých štádiách života potrebujete dokonca ešte viac železa ako zvyčajne:

  • Ak sa cítime UNAVENÍ A VYČERPANÍ
  • Počas TEHOTENSTVA A OBDOBIA PO ŇOM
  • Ak sa stravujeme VEGETARIÁNSKY ALEBO VEGÁNSKY
  • Počas DETSTVA A PUBERTY
  • Ak pravidelne ŠPORTUJEME
  • Počas MENŠTRUÁCIE
  • Ak pravidelne DARUJEME KRV

Zobúdzate sa ráno unavení? Chýba vám iskra? Pravdepodobne nie je na vine váš nabitý program. Podľa britského národného zdravotného systému je jedným z najčastejších dôvodov vyčerpania práve nedostatok železa. Železo je veľmi dôležité na posilnenie tela i mysle, no ťažko sa absorbuje z jedla. Až 27 % žien neprijíma dostatok železa! Železo zohráva hlavnú úlohu pri vývoji dieťatka v tele ženy. Na to, aby telo dokázalo vytvoriť nové orgány, podporovať placentu a pripraviť sa na pôrod či dojčenie, potrebuje zvýšené množstvo železa. Práve táto vysoká potreba železa počas tehotenstva spôsobuje u 1 zo 7 tehotných žien anémiu z nedostatku železa.

brokolica

Milujete rastlinnú stravu? Ak ste sa rozhodli nejesť mäso, tento dôležitý minerál vám s veľkou pravdepodobnosťou v tele chýba, a to aj napriek tomu, že ho zelenina obsahuje v naozaj veľkých množstvách. Dôvod je ten, že rastliny a celozrnné obilniny obsahujú nehémové železo, ktoré telo ťažšie metabolizuje.

Pubertou, menštruáciou, intenzívnym rastom, ako aj výkonnostným športom tínedžeri prichádzajú o veľké množstvá tohto minerálu. Ak sa k tomu pridá aj nezdravé jedlo či bláznivé diéty, hladiny železa prudko klesajú, čo vedie k únave, apatii a k častejším  zmenám nálad.

Či už patríte k elitným športovcom, alebo trávite veľa času v posilňovni, pri pravidelnom cvičení telo nielenže potrebuje viac železa, ale ho aj vo väčšom množstve vylučuje – a to predovšetkým potom. Len 1 hodina cvičenia dokáže znížiť hladinu železa až o 5,7 %. Doplnením železa môžete zvýšiť energiu a zlepšiť výkon, ako aj regeneráciu svalstva.

Silná menštruácia môže spôsobovať viac než len bolesť. Železo sa nachádza v krvi každého človeka, a preto je dlhotrvajúca a silná menštruácia jedným z hlavných dôvodov náhleho poklesu hladiny železa u žien. Vyčerpanie, zmätenosť a zmeny nálad predstavujú príznaky nedostatku železa, ktorých sa môžete ľahko zbaviť.

BLUEIRON

predstavuje nový druh doplnku železa, ktorý maximalizuje jeho vstrebávanie, a to bez nežiaducich vedľajších účinkov, ktoré možno pociťovať pri iných produktoch obsahujúcich železo.

Je vysoko biologicky dostupné s rýchlym nástupom účinku. Je obalené vo vápnikovom polyméri, ktorý ho chráni, keď prechádza kyslým prostredím žalúdka. Polymér sa začína rozpúšťať až v čreve, ktoré má zásaditejšie pH, čím umožňuje železu uvoľniť sa presne tam, kde to telo potrebuje, a zároveň zabraňuje vzniku vedľajších účinkov, akými sú kŕče či nevoľnosť.

Nezaťažuje telo a prináša očakávaný účinok. Možno ho užiť kedykoľvek počas dňa, a to dokonca aj na prázdny žalúdok. Len dve čajové lyžičky denne vám zabezpečia odporúčanú dennú výživovú dávku (RDA) železa, navrátia energiu, ostré videnie aj prirodzenú vitalitu.

  • NEDRÁŽDI A NEZAŤAŽUJE TELO – MOŽNO HO UŽÍVAŤ NA PRÁZDNY ŽALÚDOK
  • DOBRE SA ZNÁŠA – ŽIADNE ŽALÚDOČNO-ČREVNÉ VEDĽAJŠIE ÚČINKY
  • ÚČINKUJE TAM, KDE MÁ, A NAOZAJ POMÁHA – TELO SI VEZME LEN TO, ČO POTREBUJE
  • IDEÁLNY PRI DIÉTACH – VHODNÝ PRE TEHOTNÉ ŽENY, VEGETARIÁNOV A VEGÁNOV

Každé balenie BLUEIRONU obsahuje viac než 50 ručne nazbieraných severských čučoriedok z Fínska. Tieto jedinečné plody v sebe ukrývajú viac antioxidantov než ktorékoľvek iné ovocie či zelenina. Vďaka svojej prirodzenej sladkosti dodávajú Blueironu skvelú chuť!

Každá lyžička obsahuje vitamín C, aby sa železo lepšie vstrebávalo, vitamín B12 na pozdvihnutie prirodzenej energie, zinok a biotín pre krásnu pokožku a vlasy, a v neposlednom rade kyselinu listovú pre zdravú nervovú sústavu.

Doplnky výživy nenahrádzajú pestrú stravu a zdravý životný štýl.