Je možné nakupovať doplnky výživy zodpovedne k životnému prostrediu?

Je možné nakupovať doplnky výživy zodpovedne k životnému prostrediu?

Je možné nakupovať doplnky výživy zodpovedne k životnému prostrediu? 

Otázka ochrany životného prostredia a s ňou spojená zmena životného štýlu, sa pomaly stáva súčasťou života čoraz väčšieho počtu ľudí. Snažíme sa znížiť našu uhlíkovú stopu a postupne meníme nákupné správanie. Napadlo vám ale niekedy, že sa to môže týkať aj nákupu výživových doplnkov?

Pojem „doplnok výživy“ množstve ľudí evokuje rôzne prípravky s obsahom vitamínov a minerálov od A po Z, ktoré sú k nám prevažne dovážané zo zahraničia. Keďže trh ovláda niekoľko veľkých svetových značiek, ľudia siahajú po „overenej kvalite“ a nepremýšľajú o pôvode produktu. Všetci máme možnosť voľby a my v Avite veríme, že siahnuť po kvalitnom lokálnom produkte, to je tá správna cesta.

Všetky naše produkty sú totiž vyrábané na Slovensku za dodržania prísnych noriem. Lecitín v produktoch Avita k nám necestoval z rôznych kútov sveta – ide o prírodný lecitín, derivovaný zo slnečnicového oleja pochádzajúceho z Európy.

Ekológiu v Avite berieme vážne

Pri rozbaľovaní objednaného tovaru ste si určite už mnohokrát položili otázku, či by to nešlo bez toho obrovského množstva plastových obalov, ktoré vám hneď zaplnia kôš. Naša odpoveď je: áno, ide to aj bez plastu.


Ekológiu v Avite berieme vážne – vaše objednávky starostlivo balíme do kartónových krabíc, na ktoré používame papierovú lepiacu pásku. Krabice sú vyplnené „zelenými valčekmi“, ktoré pripomínajú plast, avšak sú vyrobené zo škrobu. Robíte preto chybu, ak ich hádžete do koša s plastami – jednoducho z nich vyfúknite vzduch a pridajte ich do kompostu. Keďže sú vyrobené zo škrobu, vo vode sa dokážu rozpustiť úplne.

Čoraz väčšie množstvo našich výrobkov je dostupné v praktickom znovu uzatvárateľnom EKO (refill) balení. Ide o nový ekologický dizajn obalov, ktorým sme sa zamerali na zníženie množstva plastov a odstránenie množstva pre životné prostredie nebezpečných látok v obale (a teda aj odpade). Vašu prázdnu sklenenú fľaštičku z prvého nákupu si vďaka refill baleniu môžete doplniť bez zbytočného vytvárania plastového odpadu. Tieto obaly sú biologicky rozložiteľné do 60 dní – opäť môžete predísť vytváraniu odpadu a obaly jednoducho pridať do kompostu.

zodpovedne-k-zivotnemu-prostrediu1

 

Našu ponuku EKO refill balení sme rozšírili o ďalšie produkty: Joy Flex, ZinokVitamín C s acerolou.

Čo ešte chystáme?

Objednávky, ktoré odošleme v najbližšom období, už budú obsahovať ekologickú „pukaciu“ fóliu, ktorú po tom, ako ulahodíte svojej psychike a celú ju „vypukáte“, môžete pridať do kompostu. Je totiž 100% biologicky rozložiteľná.

V Avite sa snažíme vytvárať firemnú kultúru založenú na udržateľnosti – zapájaním nielen zamestnancov, ktorí sa pracovne stretávajú najčastejšie online a nemusia tak cestovať do kancelárie, ale aj našich zákazníkov.

Možno aj Vy sa zamyslíte nad ekológiou, keď si pri ďalšej objednávke nájdete faktúru vytlačenú na recyklovanom papieri. Je síce šedý a nie je ani lacnejší, ale na jeho výrobu už nepadne za obeť žiaden strom. A aj na tom záleží.