Kolagén ako bielkovina mladosti?

blog8

Kolagén ako bielkovina mladosti?

Kolagén je hlavným štrukturálnym proteínom. Vytvára sieť bielkovinových reťazcov, ktoré držia naše telo takpovediac pokope. Podieľa sa na správnom fungovaní spojivových tkanív svalov či kostí a má priaznivé účinky na chrupavky, pokožku, kĺby a väzivá.        

V určitom množstve si je naše telo schopné kolagén vyprodukovať samo. S vekom však táto produkcia klesá a telo kolagén rozkladá rýchlejšie, ako sme schopní ho dopĺňať. Kolagén v lipozomálnej forme dokáže tento pokles produkcie značne spomaliť. Obsahuje totiž kolagén rovnakého typu, aký sa prirodzene nachádza v ľudskom tele. Vyznačuje sa kombináciou 18 hlavných aminokyselín s najvyššou koncentráciou glycínu a prolínu, ktoré sú dôležité pre regeneráciu kostí, šliach a kĺbov. Dopĺňaním kolagénu je možné udržať si zdravú pokožku, zuby, vlasy a vnútorné orgány. Náš organizmus si tak udržiava pevnosť a pružnosť a mladistvý vzhľad.  

 

Bielkovina mladosti

blog10

Okrem veku existujú ďalšie faktory, ktoré urýchľujú rozkladanie kolagénu v našom tele. Patria k nim napríklad cigaretový dym či slnečné UVA a UVB žiarenie. Zníženú produkciu kolagénu si na našom tele všimneme najmä na stave našej pokožky, ktorá je suchá a stráca svoju pružnosť. Užívanie kolagénu zlepšuje elasticitu a vlhkosť pokožky, čo značne pomáha ženám trpiacim celulitídou. Redukuje vrásky, naša pleť je hladšia a celkovo jej stav sa zlepší.  

Z dostatku kolagénu profituje nielen naša pokožka, ale aj vlasy, nechty a zuby. Užívanie kolagénu podporuje rast a lesk vlasov, ktoré sú pevnejšie a viac vyživované.

Rovnako pôsobí aj na naše nechty, ktoré sa s vekom zvyknú viac štiepiť a lámať. Zabezpečením potrebných živín, medzi ktoré patrí aj kolagén, podporíme kvalitu nechtov a vlasov.

 

Kĺby sa Vám poďakujú

blog9

Kolagén v našom tele nájdeme v kostiach, šľachách a chrupavkách. V prípade jeho nedostatku môže telo bojovať s viac či menej vážnymi problémami. Ide napríklad o bolesť a zníženú pohyblivosť kĺbov a zápaly, ale aj vážne degeneratívne ochorenia, medzi ktoré patrí osteoporóza. Kostný kolagén sa počas života neustále obnovuje a práve hydrolizovaný kolagén v lipozomálnej forme je schopný stimulácie buniek vytvárajúcich kosti.

Navyše, je preukázané, že takto dodávané kolagénové peptidy sa akumulujú v chrupavke a udržiavajú ju zdravú a znižujú riziko poškodenia kĺbov. 

 

Prečo lipozomálna forma?

Až 90% kolagénu, ktorý sa užíva perorálne, rozložia žalúdočné kyseliny a telo ho tak nedokáže využiť. Lipozomálna forma zabezpečí jeho ochranu v kyslom prostredí tráviaceho traktu a zabezpečí vysokú vstrebateľnosť a využiteľnosť v našom organizme. 

Vyskúšajte náš hydrolizovaný kolagén z bioaktívnych peptidov v lipozomálnej forme.