Zameňte suchú pleť za žiarivú

Suchá koža je bežným dermatologicko-kozmetickým problémom, ktorým trpí takmer každý druhý človek.

Prejavy suchej kože spozorujeme ihneď. Jej povrch, teda naša pokožka, je zrazu hrubý a drsný, je viditeľné začervenanie, cítime napätie alebo svrbenie. Prejavy suchej kože nie sú podmienené vekom či pohlavím, aj keď suchá koža sa fyziologicky vyskytuje u novorodencov, kojencov až batoliat, a taktiež u starých ľudí. Ak trpí pokožka zdravého človeka suchosťou, môžu za to rôzne faktory.

Extrémny chlad i mydlá kožu vysúšajú

Silný vietor, extrémne nízke teploty a striedanie teplôt (najčastejšie v zime, kedy prechádzame z prekúrených bytov do chladného vonkajšieho prostredia), i nízka vlhkosť vzduchu, to všetko sa podpíše na stave našej pokožky. Ten ovplyvňuje aj používaná kozmetika, ale tiež chemické a čistiace prostriedky. Vedeli ste o tom, že po použití mydla trvá kožnej bariére dve až tri hodiny, kým sa obnoví? Pri starostlivosti najmä o suchú pleť je preto dôležité používať šetrné mydlá či sprchové gély, ktoré kožu nevysúšajú a nezbavujú ju jej ochranných lipidov.

Ak máte vo zvyku v domácnosti používať rôzne chemické čistiace prostriedky bez ochrany rúk (bez rukavíc), mali by ste od tohto zvyku upustiť. Agresívne čistiace prostriedky narúšajú kožnú bariéru do takej miery, že jej obnova trvá až dvanásť hodín!

Zameňte suchú pleť za žiarivú regeneracia pokozky

Máte celú zimu suché ruky?

Poruchy bariérovej funkcie kože si najľahšie všimneme na našich rukách. Tie sú neporovnateľne viac vystavované chladu a častému umývaniu ako zvyšok tela. Tento stav môže dospieť až k nadmerne zrohovatenej a stvrdnutej pokožke, hlbokým a bolestivým trhlinám a olupovaniu kože. Používanie ochranných a regeneračných krémov často nestačí a kožu je potrebné posilniť aj z vnútra. Lipozomálny Zinok + selén pôsobí na kožu regeneračne a pomáha hojiť kožné trhliny. Zlepšenie stavu pokožky rúk je možné pozorovať už po desiatich dňoch užívania.

Suchá koža ako prejav ochorenia

Typickým príkladom ochorenia, pri ktorom dochádza k silnému vysúšaniu a olupovaniu pokožky, je cukrovka (diabetes mellitus). Nedostatočnou hydratáciou kože trpia i ľudia s ochoreniami obličiek.

Starnutie, samozrejme, nie je choroba, ale úplne prirodzený proces, pri ktorom v koži dochádza k zníženiu funkcie mazových a potných žliaz. Koža postupne nie je schopná vytvárať pot a lipidy. A práve lipidové molekuly s názvom ceramidy majú na svedomí stav našej pokožky. Ide o prirodzene sa vyskytujúce lipidy, ktorých úlohou je obnovovať a hydratovať kožnú bariéru.

Keď sa ochranná kožná bariéra naruší, v koži dochádza k úniku vlhkosti. Koža sa vysúša a vznikajú v nej praskliny, cez ktoré sa do hlbších vrstiev kože dostávajú škodlivé látky z externého prostredia a rôzne infekcie. Vznikajú tak rôzne zápaly a alergické reakcie.

Pitný režim nie je dôležitý iba v lete

Nedostatočné množstvo vody v tele nemá za následok iba dehydratáciu organizmu, ale i kože. Na dostatočný príjem tekutín by sme mali myslieť nielen v horúcich letných dňoch, ale i v zime. Nedostatkom vody v tele trpí už tak suchá koža, ktorá stráca ďalšiu hydratáciu.  

Hebká pokožka aj v zime vďaka ceramidom

Dopĺňanie ceramidov výrazne zlepšuje bariérovú funkciu kože. Vďaka tomu sa znižuje množstvo mikróbov, dráždivých látok a alergénov, ktoré do kože preniknú. Naša pokožka zostáva hebká, nie je suchá a podráždená.

Náš unikátny výživový doplnok ANTI-AGE ELIXIR, ktorý je vysoko koncentrovaným zdrojom fytoceramidov, vyskúšala aj dermatoločgička MUDr. Karolína Baumgartnerová, ktorá máva počas zimných mesiacov veľmi suché ruky. Tento jej problém nezlepšuje ani časté premasťovanie. Pani doktorka konštatuje, že aj vďaka užívaniu ANTI-AGE ELIXÍRU boli počas tejto zimy jej ruky len mierne suché. Ako ďalej uvádza, užívanie fytoceramidov je podporené viacerými klinickými štúdiami, ktoré poukazujú na efekt zlepšenia hydratácie kože. Pani doktorka sa po dvoch mesiacoch užívania ANTI-AGE ELIXIR rozhodla užívať aj naďalej, oceňuje jeho príjemnú chuť a vo výsledku je vďačná za vláčnu a na dotyk hebkejšiu pokožku.    

S produktom ANTI-AGE ELIXIR má skúsenosť aj beauty a makeup blogerka Eliška Pichoňská. Aby sa prejavil účinok tohto nášho doplnku výživy, je potrebné užívať ho aspoň dva mesiace. Eliška už po mesiaci užívania pozorovala väčšiu hydratáciu pleti. Pokožku opisuje ako „viac zavodnenú a jasnejšiu“. Rovnako ako pani doktorke Karolíne Baumgartnerovej, aj Eliške ANTI-AGE ELIXIR chutí a v jeho užívaní pokračuje aj naďalej.