15 hodnotení

PRÍRODNÝ JÓD Z KELPU

Jód prispieva k správnej tvorbe hormónov štítnej žľazy a k správnemu fungovaniu štítnej žľazy, k udržaniu zdravej pokožky, k správnemu fungovaniu nervového systému, k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie a k správnej kognitívnej funkcii. Jód taktiež pozitívne vplýva na schopnosť organizmu v boji proti zápalom.

Položka bola vypredaná…
Čoskoro na sklade
Kód: V049
€29 –28 % €21
Kategória: LIPOZOMÁLNE DOPLNKY VÝŽIVY
Položka bola vypredaná…
PRÍRODNÝ JÓD Z KELPU
€29 –28 %

Jód v tomto produkte pochádza z kelpu (Chaluha bublinatá), morskej chaluhy, ktorá je najbohatším zdrojom toho životne

dôležitého stopového prvku. Z morských plodov má najstráviteľnejšiu formu jódu práve kelp. Chaluha používaná

na získanie jódu do tohto prípravku pochádza z biologického hospodárstva.

Stopový prvok jód má pre ľudské zdravie obrovský význam. Podporuje látkovú premenu dôležitú na tvorbu energie,

fungovanie nervového systému či poznávacích funkcií, pomáha udržať zdravú pokožku, ale predovšetkým prispieva

k správnej tvorbe hormónov štítnej žľazy a jej fungovaniu. Jód pozitívne vplýva na schopnosť organizmu bojovať

proti zápalom.

Pri nedostatku jódu vzniká tzv. endemická struma, kreténizmus, poruchy mentálnych funkcií, zníženie plodnosti, ale aj

perinatálna úmrtnosť. Prijímanie kvalitného jódu je dôležité v prípade tehotných žien, keď jeho nedostatok počas gravidity môže

spôsobiť nezvratné zmeny nervového

systému vo vývoji plodu. Endemická struma na Slovensku vymizla vďaka jódovej profylaxii. Od roku 1965 sa totiž na

celom území štátu distribuuje soľ s obsahom jodidu draselného, t. j. jodidovaná soľ. Od roku 2000 sa do kuchynskej soli pridáva

stabilnejší jodičnan, čo sa odrazilo na ďalšom zlepšení príjmu jódu.

Žiaľ, v roku 2009 svoju existenciu ukončil jediný výrobca kuchynskej soli na Slovensku, Solivary Prešov. Pri porovnávaní

vzoriek morskej soli a klasickej jodidovanej soli sa napríklad zistilo, že nie všetky druhy morskej soli majú uspokojivú

hladinu jódu. Jód patrí medzi najdôležitejšie doplnky výživy najmä pre ľudí, ktorým v životospráve chýbajú morské plody a ryby.

 

Produkt PRÍRODNÝ JÓD Z KELPU je vyhľadávaný pre tieto účinky:

- správna funkcia štítnej žľazy (tvorba jej hormónov)

- podpora látkovej premeny dôležitej na tvorbu energie

- optimálne fungovanie nervového systému

- zlepšenie mentálnych funkcií

- zvýšenie plodnosti

- zlepšenie kvality pokožky

 

SPRÁVNE UŽÍVANIE PRÍRODNÉHO JÓDU:

Jednu dávku lipozomálneho jódu dajte do 1dcl, napr. džúsu alebo čaju a vypite. Nepite ho priamo z lyžičky, keďže je to koncentrát.

  

ZLOŽENIE:

demineralizovaná voda, lecitín slnečnicový geneticky nemodifikovaný,

Jód (z Kelpu)190 μg, konzervačná látka (sorban draselný), antioxidant (L-askorbát sodný)

 

DÁVKOVANIE:

dospelí: 1x denne 10ml

deti od 3 rokov: 1x denne 5ml

tehotné ženy : 1x denne 10ml

dojčiace ženy: 1x denne 15ml

 

UPOZORNENIE: Tolerovateľná horná hranica jódu je 600 μg/deň. Určite túto hodnotu neprekračujte! Niektoré ochorenia štítnej žľazy,

napr. autoimunitné ochorenia štítnej žľazy, môžu mať príčinu aj v nadbytku jódu. Preto výživové doplnky s extrémnym množstvom

jódu neodporúčame.

 

POČET DÁVOK V BALENÍ: 20

 

 

Obsah v 5 ml

Obsah v 10 ml

Obsah v15 ml

RVH%

Lecitín slnečnicový

525 mg

1050 mg

1575 mg

*

Jód    

95 μg

190   μg

285 μg

126,66 %

RVH% - referenčná výživová hodnota
*  referenčná výživová hodnota nebola stanovená

 

VÝŽIVOVÉ HODNOTY v 100ml:

Energetická hodnota 369kJ/ 88kcal

Tuky (g)                    9,92

- z toho nasýtené (g) 1,15

Sacharidy (g)            1,6

- z toho cukry (g)       0,2

Bielkoviny (g)            0,47

 

UPOZORNENIE: Nevhodné pre deti do 3 rokov. Odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Skladujte v suchu a tme. Ukladajte mimo dosahu malých detí. Po otvorení skladujte v chladničke maximálne 30 dní. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy.

 

Vyrobené: na Slovensku

 

 

  Artboard 3@3x Artboard 4@3x  

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole: