Bývate v zime chorí? Podporte svoj metabolizmus a imunitu!

chori-v-zime

Bývate v zime chorí? Podporte svoj metabolizmus a imunitu!

Chladné počasie so sebou prináša väčšie riziko náchylnosti na rôzne baktérie a vírusy. Treskúca zima, ktorá tento rok v južnejších častiach Slovenska chýba, má aj svoje pozitíva a slúži ako prirodzený škodca vírusov, bacilov, plesní či kliešťov. Možno aj preto sme každý rok minimálne dvakrát do roka chorí. Ako sa nepríjemnostiam spojeným s chorobou môžete vyhnúť?

 

Kombinácia vitamínov


Keďže zima je obdobím, kedy väčšina z nás stráca chuť do čerstvého a zdravého jedla v podobe ovocia a zeleniny a prijíma oveľa viac ťažkých jedál plných cholesterolu, naše telo, doslova, volá po zmesi nedodaných vitamínov. Práve kombináciou vitamínov B12, C a D3 prinavrátime nášmu telu stratenú rovnováhu. Práve tieto vitamíny zaručia optimálne fungovanie nášho tela.

 

Vitamín B12 prispieva k správne fungujúcemu a zdravému metabolizmu a pomáha premieňať tuky a sacharidy na potrebnú energiu. Ďalší zo spomenutých výživových doplnkov, vitamín C je zase pre všetkých, ktorí chcú znásobiť funkciu imunitného systému. Navyše, vysoká dávka tohto vitamínu znižuje mieru vyčerpania od psychickej i fyzickej únavy.

 

Imunitu a metabolizmus podporuje aj komplex minerálnych látok obohatený o vitamín D. A nezabúdajte, že vápnik, horčík a zinok je užitočný najmä pre vás, milé dámy, pretože skrášľuje vlasy, nechty a pokožku!

 

Zázrak zvaný železo


Tekuté železo a koncentrát zo severských čučoriedok a fínskej pramenitej vody sú skvelým zdrojom viacerých vitamínov a stopových prvkov. BlueIron vás nielenže ochráni pred oxidačným stresom, pomáha aj správnemu fungovaniu metabolizmu a slúži ako prirodzená podpora imunitného systému.

 

Výživové doplnky neslúžia ako náhrada pestrej stravy a zdravého životného štýlu. Aby sa hladina železa vo vašom tele dostávala do normálu, potrebujete neustále prijímať potraviny obsahujúce vysoké hladiny železa. Medzi také, ktoré obsahujú najviac železa patria: ružičkový kel, sušené ovocie, šošovica, tekvicové semienka, sója, listová zelenina, celozrnné cestoviny, hnedá ryža, ovsená kaša, brokolica, zelený hrášok či horká čokoláda.

 

Aloe Vera

aloe-vera


Výťažok z tejto blahodarnej rastliny s príchuťou zázvoru je ideálnou voľbou v boji proti rôznym chorobám a je vhodný aj ako doplnok stravy pre podporu trávenia a metabolizmu. Taktiež slúži ako silný antioxidant, ktorý detoxikuje organizmus a podporuje imunitný systém.

 

Exotické rastliny


Aby tento zoznam nepôsobil nudne, v našej ponuke produktov pre podporu imunitného systému a metabolizmu máme aj dve cudzokrajné byliny. Koreňový extrakt Ashwagandhy v sebe obsahuje najvyššiu koncentráciou kompletného spektra účinných látok na trhu, pričom zachováva všetky prírodné zložky byliny v pôvodnej rovnováhe. Moringa zase pomáha nášmu organizmu posilniť jeho prirodzenú obranyschopnosť a v čase choroby nám dodá silu, ktorú potrebujeme k jej prekonaniu.

 

Rada na záver


Či už si vyberiete obyčajné vitamíny, alebo niektorú z exotických koreňov rastlín, vždy majte na pamäti, že výživové doplnky sú iba komplementárnym prvkom našej stravy a životného štýlu. Preto sa počas zimných mesiacov nezabudnite hýbať a otužovať, aby vás nízke teploty neprekvapili nepríjemnou nádchou alebo chrípkou.