PODPORTE SVOJU IMUNITU A ZLEPŠITE SVOJ VÝKON

blog1

PODPORTE SVOJU IMUNITU A ZLEPŠITE SVOJ VÝKON

Mnohých z nás aktuálna situácia prinútila zamyslieť sa nad tým, ako zmeniť svoj prístup k telu, a tiež popracovať okrem fyzického zdravia i na tom duševnom. Takmer všetci sme si uvedomili, že je potrebné  dbať na prevenciu, nielen proti koronavírusu, ale dlhodobo voči všetkým podobným chorobám a užívať si stav zdravia a slobody. Okrem častého pobytu v prírode je potrebné  každý deň sa vystaviť aspoň na pár minút slnečným lúčom. Je to jeden zo silných faktorov, ktorý pozitívne ovplyvňuje zdravie i náladu. Ďalej sa zamyslime nad našou stravou, pretože tú dokážeme ovplyvniť len my sami a dôverujme nášmu telu. Práve teraz je viac ako inokedy potrebné vyčistiť stravu od všetkého odpadu – spracovaných potravín,  sladkostí a rafinovaného cukru. Z tejto stravy žijú nevhodné baktérie a to priamo ovplyvňuje našu imunitu.

blog2

Vedci sa jasne zhodujú, že vitamín D3 je kľúčový pre silnú imunitu. V kombinácii s vitamínom K2 vytvoria dokonalú synergiu. Vysoké dávky vitamínu C z lokálnej a sezónnej zeleniny a ovocia, plus extra dávky efektívneho lipozomálneho vitamínu C pre silné kosti a svaly a podporu tvorby kolagénu. Odporúčame dopĺňať glutathión, ktorého možno nazvať kráľ antioxidantov. Síra, ktorú tento antioxidant obsahuje zachytáva v tele toxíny a voľné radikály, ktoré potom odplavuje von z tela. Nikdy nepodceňujte dostatočný spánok a regeneráciu. Vedome sa vyhýbajte prepracovanosti a vyčerpanosti. Stres oslabuje našu imunitu na značnej úrovni. Zbavte sa chronického stresu práve teraz a už navždy. Cieľom je návrat k rovnováhe nervového systému.

blog3

 

V jedálničku sa vyhýbajte potravinám, na ktorých látky ste citliví, sledujte ako vaše telo reaguje napríklad na pšeničnú bielkovinu lepok alebo mliečnu bielkovinu kazeín. Nemusíte mať alergiu na danú látku, ale tiež môže oslabovať vašu imunitu. Určite vám prospeje, keď zredukujete komerčné pečivo a spracované mliečne výrobky. Správnu výživu potrebuje najviac váš mikrobióm! Okrem imunity ovplyvňuje i výkon mozgu, myslenie, trávenie a schopnosť spaľovať tuky pri tréningu. Dôležitá je rovnáha probiotík a prebiotík. Fermentované výrobky ako je kefír, kyslá kapusta, kimči, tempeh, fermentované jogurty a kvalitné probiotiká vo forme doplnkov výživy vám dodajú nielen zdravie, ale i šťastie. Ako bonus odporúčame pravidelné dychové cvičenia, studenú sprchu, spomínaný pobyt v prírode, jógu a strečing.

 

Prajeme vám silnú imunitu, pretože práve od nej  je závislá vaša energia, fyzický i psychický výkon.