Pripravte si chutné Moringa smoothie!

moringa-smothie

Pripravte si chutné Moringa smoothie!

Superpotravina Moringa začína získavať čoraz viac popularity pre svoj vysoko výživný profil, silné protizápalové a antioxidačné vlastnosti. Vyskúšajte náš recept na chutné a nutrične bohaté smoothie.

Suroviny:

1 banán
kúsky čerstvého ananásu
voda alebo rastlinné mlieko
med
čajová lyžička Moringy
kokos

 

Postup:

Všetky suroviny jednoducho vymiešate v mixéri a nápoj posypete kokosom.

 

Prečo Moringa Smoothie?

1. Moringa je bohatým zdrojom vitamínov, minerálov a aminokyselín.


Obsahuje významné množstvo vitamínu A, C a E, vápnik, draslík a proteín.

 

2. Bojuje proti voľným radikálom.


Antioxidanty bojujú proti voľným radikálom, teda molekulám, ktoré spôsobujú oxidačný stres, poškodenie buniek a zápal. Moringa obsahuje aj antioxidanty nazývané flavonoidy, polyfenoly a kyselinu askorbovú v listoch, kvetoch a semenách. Extrakty listov Moringy majú podľa štúdií vyššiu antioxidačnú aktivitu, schopnosť zachytávať radikály a vyššiu inhibíciu oxidácie lipidov, proteínov a DNA ako jej kvety a semená.

 

3. Bojuje proti zápalu.


Zápal môže viesť k chronickým ochoreniam, ako je cukrovka, dýchacie problémy, kardiovaskulárne ochorenia, artritída a obezita. Moringa znižuje zápal potlačením zápalových enzýmov a proteínov v tele. Koncentrát moringových listov tak môže významne znížiť zápal v bunkách.

 

4. Pomáha znížiť niektoré príznaky cukrovky.


Prášok z listov Moringy bol účinný pri znižovaní hladín lipidov a glukózy a regulovaní oxidačného stresu u diabetických pacientov. To znamená, že znižuje hladinu cukru v krvi a cholesterolu, a zároveň zlepšuje ochranu pred poškodením buniek.

 

5. Chráni kardiovaskulárny systém.


Prášok z listov Moringy má priaznivé účinky na srdce, najmä pri kontrole krvných lipidov, prevencii tvorby plakov v artériách a znížení hladiny cholesterolu.

 

6. Podporuje zdravie mozgu.


Moringa podporuje zdravie mozgu aj jeho kognitívne funkcie. Bola tiež testovaná ako podporná liečba Alzheimerovej choroby s priaznivými výsledkami. Vysoký obsah vitamínov E a C bojuje proti oxidácii, ktorá vedie k degenerácii neurónov a zlepšuje funkciu mozgu. Je tiež schopná normalizovať neurotransmitery serotonín, dopamín a noradrenalín v mozgu. Práve tieto látky zohrávajú kľúčovú úlohu v súvislosti s pamäťou, náladami, funkciami orgánov, reakciami na podnety.

 

7. Chráni pečeň.


Moringa obsahuje vysoké koncentrácie polyfenolov v listoch a kvetoch, ktoré chránia pečeň pred oxidáciou, toxicitou a poškodením. Pečeň je zodpovedná za detoxikáciu krvi, produkciu žlče, metabolizmus fruktózy, metabolizmus tukov a spracovanie živín a tieto funkcie môže plniť iba pomocou pečeňových enzýmov, takže je nevyhnutné, aby zostali v normálnych hladinách. Nižšie hladiny pečeňových enzýmov môžu zhoršiť jej schopnosť filtrovať krv.

 

8. Bojuje proti infekciám.


Moringa má antibakteriálne a antifungálne vlastnosti bojujúce proti infekciám. Je účinná proti určitým typom húb, ktoré spôsobujú infekcie kože a kmeňom baktérií zodpovedných za infekcie krvi a močových ciest a zažívacie problémy.

 

9. Moringa Smoothie má skvelú chuť!


Prášok listov sa považoval za bezpečný v štúdiách na ľuďoch, dokonca aj vo väčších dávkach, ako je obvyklé. Prášok má jemnú príchuť. Jednoducho otvorte dve tabletky (dennú dávku – 620 mg), primiešajte do smoothie alebo posypte šalát.

 

Doplnky výživy nenahrádzajú pestrú stravu a zdravý životný štýl.