Príbeh Alana Smitha, možno najlepší príbeh, aký ste kedy čítali so šťastným koncom!

vitamin-c_1

Príbeh Alana Smitha, možno najlepší príbeh, aký ste kedy čítali so šťastným koncom!

Alan Smith je meno nositľa asi najprekvapivejšieho uzdravenia v lekárskej histórii Nového Zélandu, a zároveň "živého dôkazu" účinnosti vitamiínu C. Jeho príbeh sa stal medzinárodne známym vďaka stanici 3 News, ktorá ho, spolu s ostatnými zdrojmi, vyrozprávala.

 

Dňa 28.6.2009 dostal Alan vo veku 56 rokov "prasaciu" chrípku (A/H1N1) s nezvyčajne ťažkým priebehom. Napriek rýchlej hospitalizácii sa jeho stav prudko zhoršoval a po dvoch dňoch zavolali rodinu, aby sa s ním prišla rozlúčiť. Potom bol uvedený do umelej kómy.

 

Zápal zasiahol celé pľúca, ktoré boli úplne zaplavené tekutinou a prežíval len vďaka prístrojom, vrátane systému okysličovania (ECMO). Testy síce nepreukázali žiadny iný vírus ani baktériu okrem A/H1N1, ale odhalili leukémiu (HCL), ktorá mohla zodpovedať aj za ťažký priebeh chrípky. Preto, po troch týždňoch kómy, 20.7.2009 lekárska komisia po konzultácii s americkým odborníkom na ECMO usúdila, že Alanov stav je absolútne beznádejný, že je zbytočné predlžovať jeho agóniu a treba ho odpojiť z prístrojov.

 

Alanov švagor však povedal, že sa ešte nevyčerpali všetky možnosti a treba podať vitamín C vo vysokých dávkach. Rodina konzultovala s lekármi mimo nemocnice, ktorí mali skúsenosti s vitamínom C a požiadala nemocnicu o nasadenie takejto liečby. Odpoveď bola "nie". Dôvod? "Nie sú dôkazy, že by mu to mohlo pomôcť, treba ho odpojiť a nechať zomrieť." Synovia sa tvrdo postavili proti. "Jednoducho mu dajte vitamín C a uvidíme, čo sa stane.“ Ďalší deň pre silnú vieru rodiny" nasadia vitamín C, pričom rodina musí zabezpečiť odborného konzultanta kvôli metodike podania, a uhradiť náklady.

 

Po 2 dni Alan dostával 25-gramové dávky (v prvý deň jednu, v druhý deň dve) a snímka hrudníka ukázala neuveriteľnú zmenu a jeho pľúca sa vyčistili. Lekári kategoricky odmietli, že by to mohlo súvisieť s vitamínom C, a keďže zhodou okolností ho v tom čase v rámci režimu otáčali na brucho, zaumienili si, že práve toto bol dôvod dramatického zlepšenia stavu. Syn na to reagoval: "Ak bola čo i len najmenšia nádej, že otočením sa jeho stav zlepší, ako to, že to nevyskúšali skôr, než vôbec navrhli odpojiť ho a nechať zomrieť?" Na okraj, podľa Alana, bol už predtým otáčaný a samozrejme mu to nijako nepomohlo.

 

Tretí deň Alan dostal 75g a stav natoľko zlepšil, že mohol byť odpojený z ECMO a dýchal pľúcami. Po ďalšie 3 dni sa naďalej zlepšoval na dávkach 100g denne, ale potom sa začal opäť rýchlo zhoršovať; rodina zistila, že ho prevzal iný lekár, ktorý svojvoľne prerušil vitamín C. Kategoricky odmietal v liečbe pokračovať

 

Po 3 dňoch, došlo k ďalšej zmene lekára a vitamín C bol obnovený, ale len v smiešnej dávke 1g 2× denne. Alanov stav sa začal opäť zlepšovať, hoci veľmi pomaly, a začiatkom augusta ho v umelej kóme s dýchacím prístrojom previezli do inej nemocnice v Aucklande, bližšie k rodine. Tu zažili ďalšie kolo boja, pretože stav sa opäť zhoršil. Tamojší lekár bez vedomia rodiny prestal podávať vitamín C „lebo nevedel, na čo to je“.

 

Rodina bola rozhodnutá využiť všetky prostriedky. Slovami manželky: "Museli sme bojovať kým žil, pretože keby zomrel, už by sa nedalo robiť nič.“ Angažovala právničku, ktorá upozornila nemocnicu na možnosť žaloby pre porušovanie práv pacienta na voľbu zdravotnej starostlivosti. Nemocnica teda predsa začala podávať vitamín C, ale len niekoľko gramov namiesto 50g denne, ktoré žiadala rodina.

 

Aj pri malých dávkach sa veľmi pomaly Alan dostal z najhoršieho a po celkovo 9 týždňoch sa prebral z kómy a bol opäť schopný jesť. Vtedy začal užívať aj ústne dávky: 6g lipozomálneho vitamínu C denne. Odvtedy jeho uzdravovanie rýchlo napredovalo a už po 2 týždňoch odišiel z nemocnice po vlastných, hoci lekári pôvodne odhadovali potrebný čas rehabilitácie na 3 mesiace.

 

Alan sa plne uzdravil, opäť sa so synmi venuje farme, vychutnáva si život a len na okraj, pravidelné kontroly u hematológa ukazujú, že po leukémii už niet ani stopy. Alan berie natrvalo 4g lipozomálneho vitamínu C denne. Alan k tomu povedal nasledovné: "Môžu si hovoriť čo chcú, pretože uvedomte si, že žijem, a už som bol v podstate mŕtvy, veď ma chceli vypnúť. Život je krásny."

Zakúpte si naše produkty: Vitamin C liposomal Plus, Super vitamin C 1000.

Doplnky výživy nenahrádzajú pestrú stravu a zdravý životný štýl.