Ako pripraviť pleť na leto?

Tak ako pri zmene ročných období meníme svoj šatník, rovnako by sme mali zmeniť aj rutinu starostlivosti o pokožku zvonka aj z vnútra. Aby pleť v lete zostala dostatočne hydratovaná, žiarivá a čistá.  Máme pre vás návod na to, aby ste svoju pleť stihli dostatočne včas pripraviť na horúce letné dni. Z našej ponuky navyše vyberáme produkty, ktoré vašu pleť udržia žiarivú počas letných mesiacov.

 

Ako pripraviť pleť na leto

 

Hydratovaná pleť je zdravá pleť

Nielen počas leta chceme mať všetci krásnu a hebkú pokožku s minimom vrások, ktorá je pružná a vyzerá mladistvo. Stav našej pokožky majú na svedomí aj ceramidy – lipidové molekuly, ktoré sa v nej prirodzene vyskytujú. Ich úlohou je obnovovať a hydratovať kožnú bariéru. Vďaka ceramidom je naša pokožka hebká, nie je suchá a podráždená.

ANTI-AGE ELIXIR obsahuje francúzsky patentovaný komplex CERAMOSIDES ™. Má vysoko hydratačný účinok, zachováva pružnosť a integritu pokožky vo všetkých jej vrstvách, vyhladzuje vrásky a pôsobí proti starnutiu. Navyše pokožku príjemne zjemňuje. 

Málo hydratovaná pokožka stráca elasticitu a je náchylnejšia na vrásky. Existujú štúdie, ktoré uvádzajú, že aj pitie zeleného čaju môže byť nápomocné tým, že v pokožke pomáha zadržiavať vlhkosť. Pleť vďaka tomu vyzerá krásne a zdravo.

V našej ponuke nájdete aj balíček Hydratovaná pleť, ktorý obsahuje zelený čaj Čaj Beauty Queen, ANTI – AGE ELIXÍR a navyše aj Kolagén, vďaka ktorému je náš organizmus schopný udržať si pružnosť a pevnosť, ale aj krásu a mladistvý vzhľad.

Chráňte pleť pred slnkom

Najdôležitejšie tri písmená, na ktoré by ste počas (nie len) leta mali myslieť, sú SPF. Slnečné UV lúče sú totiž v letných mesiacoch oveľa silnejšie, čo znamená, že pokožka je viac ohrozená poškodením.

Vedeli ste, že Vitamín C a opaľovací krém sú dve zložky, ktoré tvoria silnú kombináciu pre ochranu našej pokožky pred poškodením slnkom? Počas leta by sme preto mali mať po ruke nielen opaľovací krém s dostatočne silným SPF faktorom, ale aj ovocie a zeleninu bohatú na vitamín C, respektíve kvalitný doplnok stravy, ktorý našej pleti dodá tento dôležitý vitamín.

Prečítajte si viac o tom,
ako vitamín C a opaľovací krém tvoria najsilnejšiu ochranu počas opaľovania.

Jedným z najväčších prírodných zdrojov vitamínu C sú plody Amlakaki. V našej ponuke nájdete aj produkt Amla Premium, ktorý má silné antioxidačné účinky, detoxikuje pečeň a odstraňuje z tela toxíny, ale najmä omladzuje pleť a organizmus, a podporuje tvorbu kolagénu.

 

Chráňte pleť pred slnkom aj vitaminom C

 

Zelený čaj pre zdravú pleť

Ultrafialové žiarenie spôsobuje „fotostarnutie“, ale aj zápaly, a v najhoršom prípade dokonca rakovinu kože.

Zelený čaj možno použiť ako podporu kvalitného opaľovacieho krému. Viaceré štúdie ukázali, že pri lokálnej aplikácii môžu mať polyfenoly obsiahnuté v zelenom čaji protizápalové a ochranné účinky proti poškodeniu UV žiarením.

Moringa pre zdravú pleť v lete

Moringa olejodarná obsahuje veľké množstvo antioxidantov. Jedným z nich je aj vitamín C, ktorý chráni pokožku pred poškodením slnečným žiarením a voľnými radikálmi. Moringa tiež obsahuje zinok, ktorý podporuje hojenie pokožky. Zároveň má protizápalové účinky, čo je v lete na zmiernenie podráždenia po slnení obzvlášť dôležité.

Navyše v nej nájdeme aj vitamín E a omega-3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú udržiavať pleť hydratovanú a jemnú. Ako sme už spomínali vyššie, hydratácia pleti je v lete kľúčová.

Spomínané výživové doplnky

 

Foto: Shutterstock
Text: Avita