Ktoré doplnky výživy si zbaliť na dovolenku?

Možno sa chystáte na letnú dovolenku pri mori, alebo vás čaká predĺžený víkend v horách, či dlhá cesta za rodinou. Nech už sú vaše cestovateľské plány akékoľvek, vedzte, že takéto vybočenie z bežnej rutiny znamená pre vaše telo šok. Únava z dlhej cesty, nedostatok spánku či stres zo samotného cestovania, nové jedlá, alkoholické drinky, posuny časových pásem – toto všetko znamená pre váš organizmus obrovskú záťaž. Ako teda zostať svieži a dobre oddýchnutí počas celej dovolenky? Pomôcť vám s tým môžu aj doplnky výživy.

 

Ktoré doplnky výživy si zbaliť na dovolenku

 

Silná imunita na dovolenke

 

Kľúčom k správnemu fungovaniu nášho imunitného systému je všetkým dobre známy vitamín C. Je to najvýznamnejší antioxidant, ktorý pomáha chrániť naše bunky pred voľnými radikálmi, ktoré oslabujú obranyschopnosť nášho tela. Má tiež dôležitú úlohu pri adaptácii organizmu na stres. A ten pred vycestovaním pociťuje snáď každý z nás.

 

Myslite na svoju imunitu na dovolenke a pred vycestovaním si doprajte potraviny bohaté na vitamín C, akými sú napríklad jahody, paprika či špenát. Vaše telo si tak ľahšie poradí s novými baktériami v cudzích krajinách. Do batožiny si nezabudnite pribaliť lipozomálny vitamín C, ktorý tvorí spolu s opaľovacím krémom tú najsilnejšiu ochranu počas pobytu na slnku.

 

Dovolenka bez stresu vďaka Ashwagandhe

 

Sú ľudia, pre ktorých je už samotné slovo dovolenka synonymom stresu a dovolenku bez stresu si ani nevedia predstaviť. Ak aj vy máte obavy z toho, aké to bude a pociťujete žalúdočné kŕče ešte doma, zachovajte pokoj a siahnite po Ashwagandhe. Ide o jeden z najdôležitejších liekov v ajurvédskej medicíne, ktorý sa používa na úľavu voči stresu a úzkosti po dlhé stáročia.

 

Hovorí sa jej aj indický ženšen. Podľa štúdie, o ktorej píšeme v tomto článku na našom blogu, Ashwagandha okrem mnohých iných benefitov znižuje hladinu hormónu stresu, kortizolu. Kvalitný produkt Ashwagandha AA+ s dostatočnou dávkou prášku z koreňa vám pomôže bezpečne manažovať stres aj počas letnej dovolenky.

 

Zabudnite na črevné problémy

 

Slnkom zaliata pláž, tyrkysové more, historické pamiatky či vysokohorská turistika. Možno snívate o ďalekej exotike. Nič vás nevráti do reality tak rýchlo, ako tráviace problémy na dovolenke. Užite si dovolenku bez toho, aby ste sa báli čo i len ochutnať lokálne produkty a jedlá. Pribaľte si do lekárničky Originálny švédsky bylinný elixír, ktorý na našom e-shope nájdete aj vo verzii bez alkoholu vhodnej pre deti od 6 rokov. Ide o je vysokokvalitný produkt vyrobený podľa prastarého receptu, ktorý obsahuje výťažky z 13 vybraných bylín na podporu zdravého trávenia a pomoc pri poruchách tráviaceho ústrojenstva. Komfort tráviaceho systému vám pomôžu dosiahnuť aj Aloe vera enzýmy.

 

Silná imunita na dovolenke

 

Ak sa zvyknete na dovolenke v strave obmedzovať a obávate sa nízkeho nutričného príjmu, nezabudnite si pribaliť aj lipozomálny Vitamín komplex. „Vypotené“ minerály zas do tela doplníte prostredníctvom Minerál komplexu.

 

Cestovanie narúša spánok

 

Dovolenka so sebou prináša nielen narušené trávenie, ale i spánok. Ak sa po dlhej ceste ocitnete v novom časovom pásme, alebo celý týždeň doslova preležíte na nafukovacom matraci, možno budete potrebovať pomoc so zaspávaním. Počas stresového obdobia, akým dovolenka pre mnohých ľudí je, vám môže pomôcť užívanie magnézia, ktoré podporuje nervový systém a pôsobí regeneračne – pred spánkom uvoľňuje svaly a telo príjemne zrelaxuje. Okrem magnézia odporúčame užívať aj Ashwagandhu-aa, ktorá prispieva k zníženiu stresu a zlepšuje spánok.

 

Lipozomálny komplex Relaxin, pozostáva okrem Ashwagandhy aj zo špeciálneho extraktu zo šafránu, ktorý obsahuje komplex bioaktívnych látok zodpovedných za zlepšenie nálady u ľudí s príznakmi úzkosti, depresie, stresu, a ktorí večer potrebujú pomoc so zaspávaním.

 

Prečítajte si aj naše ďalšie tipy, ako spať kvalitne a zdravo.

 

Našej pleti sa ďaleké cesty nepáčia

 

Nezáleží na tom, či sa chystáte prejsť tisíce krokov a objavovať historické pamiatky, alebo strávite deň na pláži, vaša pokožka bude aj počas dovolenky potrebovať starostlivosť. Vďaka nášmu produktu Zdravá pleť môžete aj počas cestovania udržať vašu pokožku hydratovanú a zdravú zvnútra.

 

Výhodný balíček pre hydratovanú a čistú pleť obsahuje kolagén, ktorý je účinný proti jemným líniám a vráskam a pomáha nahradiť kolagén odbúravaný stresom a slnečným žiarením. Lipozomálny kolagén zvyšuje elasticitu pokožky, podporuje tvorbu elastínu a súčasne zvyšuje aj hydratáciu pleti. V balíčku nájdete tiež Francúzsky patentovaný komplex CERAMOSIDES™, ktorého účinok je podložený klinickými štúdiami. Ide o produkt, ktorý dokáže udržať vo vašej pokožke dostatok vody, vďaka čomu pokožka nie je suchá, nesvrbí a nevznikajú v nej trhliny a vrásky. 

 

Spomínané výživové doplnky

 

Foto: Shutterstock
Text: Avita