VITAMÍN KOMPLEX

ZINOK+SELÉN=SILNEJŠIA IMUNITA

VITAMÍN KOMPLEX 

Aj vy si lámete hlavu nad tým, ako sa vyznať v množstve doplnkov výživy vo vašej lekárničke? Možno sa pýtate, či neexistuje kombinácia tých najdôležitejších vitamínov, minerálov a stopových prvkov pre správne fungovanie imunitného systému, mozgu a ďalších orgánov. Máme pre Vás odpoveď: áno, existuje! Je ním naša lipozomálna novinka - Vitamín Komplex.

 

Čo všetko Vitamín komplex obsahuje? Napríklad aj najdôležitejších bojovníkov proti stresu a voľným radikálom – vitamín C a vitamín E, dvoch najvýznamnejších antioxidantov. Vitamín E chráni bunky pred oxidáciou a starším ľuďom pomáha proti starnutiu ich imunitného systému. Ideálne je kombinovať ho so selénom, ktorý sa vo Vitamín komplexe tiež nachádza. Selén má imunostimulačné účinky, pozitívne ovplyvňuje mužskú potenciu, podporuje zdravý kardiovaskulárny systém a nervy, pohybový aparát a udržiava zdravé vlasy a nechty. Prispieva tiež k správnemu fungovaniu štítnej žľazy a chráni naše oči.

 

Vitamín C okrem toho podporuje zdravie srdcovo-cievneho systému a pomáha organizmu udržiavať zdravé oči, kĺby a spojivové tkanivá. Viac o tom, prečo vitamín C naše telo tak veľmi potrebuje a ako ho dopĺňať správne, sa dočítate v článku na našom blogu.

 

Významnú úlohu pri podpore správneho fungovania nervového systému zohrávajú vitamíny skupiny B, ktoré vo Vitamín komplexe nesmú chýbať. V boji proti stresu má dôležitú úlohu vitamín B2 (riboflavín), ktorý znižuje pocit vyčerpania a únavy, vitamín B6 (pyridoxín), vitamín B7 (biotín) a vitamín B9. Pyridoxín zvyšuje počet bielych krviniek a ideálne je užívať ho spolu s magnéziom, ktorého nedostatok spôsobuje únavu. Magnézium je taktiež obsiahnuté vo Vitamín komplexe. Kyselina listová (B9) pomáha nielen v boji proti únave, ale podporuje imunitu a správne fungovanie nervového systému. Prečo je kyselina listová taká dôležitá v období tehotenstva, ale i po ňom, sa dozviete v našom staršom blogu.

VITAMIN-KOMPLEX1

Vitamín B5 (kyselina pantoténová) je najdôležitejší pre tvorbu koenzýmu A – molekuly, ktorá pomáha stovkám ďalších enzýmov a taktiež v rámci tvorby energie. Aj kyanokobalamín, teda vitamín B12, má pozitívny vplyv na nervový systém človeka a navyše zlepšuje kvalitu červených krviniek a dokáže zlepšiť kvalitu života po infarkte.

 

Ďalej sú tu zastúpené aj vitamín B1 a B3, ktorý sa spolu s vitamínom B2 stará o náš srdcovo-cievny systém.

 

Nadmerné množstvo stresu znižuje obranyschopnosť organizmu a preto je potrebné posilňovať si imunitu. Okrem už vyššie spomenutých vitamínov a minerálov nám v tom pomôžu aj ďalšie zložky Vitamín komplexu – zinok, železo a vitamín D3, ktorý je odporúčaný ako prevencia proti ochoreniu COVID-19.

VITAMIN-KOMPLEX2

 

Dostatok vitamínu D3 zaručuje vysokú hustotu kostných tkanív, ale aj psychickú pohodu a dobrú náladu. Okrem toho má ale významnú úlohu v regulácii imunitných funkcií organizmu a jeho nízka hladina znižuje odolnosť organizmu voči respiračným ochoreniam. Možno ale vitamín D považovať za zázračnú molekulu v boji proti koronavírusu

 

Železo prispieva k správnej tvorbe červených krviniek a hemoglobínu a teda aj k správnemu prenosu kyslíka v tele. Aj vďaka dostatočnej hladine železa v organizme funguje imunitný systém správne a dochádza tak k zníženiu vyčerpania a únavy.

Zinok je významným protivírusovým bojovníkom a má preukázané antibakteriálne účinky. Jeho antioxidačné účinky pomáhajú znižovať oxidačný stres buniek. V našom nedávnom blogu sa dozviete, prečo by práve zinok (a selén) nemal chýbať v čase pandémie koronavírusu vo Vašej lekárničke.

 

Vitamín Komplex predstavuje moderný a vysokovstrebateľný lipozomálny výživový doplnok obsahujúci kombináciu tých najdôležitejších vitamínov, minerálov a stopových prvkov pre správne fungovanie imunitného systému, mozgu a ďalších orgánových skupín. Všetky látky v komplexe majú navyše maximálnu vstrebateľnosť, čo umožňuje ich úplné využitie v ľudskom organizme.