TOP posilňovače detskej imunity: Betaglukan Plus a Vitakids Multi

Rodičia malých detí veľmi dobre vedia, ako vie vysoká frekvencia infekcií horných dýchacích ciest potrápiť. Týka sa to najmä detí od troch rokov, ktoré nástupom do kolektívu vystavujú svoj organizmus dovtedy neznámym mikroorganizmom. Nastupujú soplíky, slziace oči a pretrvávajúci kašeľ. Ide o bežné príznaky u predškolského a školského veku. Ako im v budovaní imunity môžete pomôcť?

 

Top posilňovače detskej imunity Betaglukan Plus a Vitakids Multi

 

Vy ešte nepoznáte beta-glukán?

Beta-glukán je druh rozpustnej vlákniny, ktorá sa nachádza v potravinách ako jačmeň, ovos a celozrnné obilniny, a v niektorých druhoch húb. Ide o jeden z najlepších posilňovačov imunity, ktorý môžete pridať do svojho jedálnička bez toho, aby ste museli výrazne zmeniť stravu. A môžete s tým začať už pri malých bábätkách.

Ako beta-glukán funguje?

Liečivé a imunostimulačné vlastnosti húb sú vo východných krajinách známe už tisíce rokov. Beta-glukány boli v našich končinách dlho známe ako látka prospešná pri znižovaní cholesterolu. Dokážu však oveľa viac - zvyšujú prirodzený obranný mechanizmus tela tým, že zvyšujú účinnosť imunitných buniek. Jednoducho povedané, beta-glukán pomáha našim imunitným bunkám pracovať rýchlejšie a zlepšuje našu obranu proti patogénnym baktériám a vírusom. Ako to?

Beta-glukány dokážu stimulovať a aktivovať imunitné bunky v krvi (T-lymfocyty a makrofágy), preto sú využiteľné nielen v prevencii, ale aj liečbe vírusových či bakteriálnych ochorení. Betaglukány stimulujú aktivitu imunitných buniek tak, že tieto bunky dokážu „požierať“ a ničiť invázne patogény a povzbudzujú ostatné imunitné bunky k útoku. Je dokázané, že rozvoj imunitného systému už v detstve pomáha znižovať riziko akútnych infekcií v detstve, ale môže mať vplyv aj na celoživotné zdravie.

Prečítajte si o beta-glukáne a jeho účinkoch na naše zdravie viac v našom článku: Je beta-glukán zázrak pre imunitu?

Ako dopliť beta-glukány?

Ak si raňajky bez kaše neviete ani predstaviť, máte vyhraté. Z hľadiska dopĺňania beta-glukánov nemôžete urobiť nič lepšie, ako dopriať si ráno ovsené vločky či jačmennú kašu. Prihoďte zopár orieškov, sušené ovocie a štipku škorice a vykúzlite ideálne raňajky na chladné zimné ráno. Jednoduchú ovsenú kašu s jablkom či banánom môžete podávať aj bábätkám, u ktorých iba začínate s prikrmovaním. Do ich telíčka doplníte množstvo látok potrebných pre budovanie imunity.  

Deťom od 3 rokov môžete podávať našu novinku – BETAGLUKAN PLUS, ktorá je doplnená o zinok a vitamín D3.

Lipozomálny multivitamín pre deti

Ako skúsený výrobca lipozomálnych doplnkov stravy nezabúdame ani na našich najmenších. Vyvinuli sme preto lipozomálny multivitamín Vitakids multi, ktorý v sebe kombinuje tie najdôležitejšie vitamíny, minerály a stopové prvky pre maximálnu vstrebateľnosť v detskom organizme. Odmietajú vaše deti ovocie a zelenina vždy zostane na tanieri? Nemajte hlavu v smútku, siahnite po Vitakids multi. Jeho pravidelné užívanie zabezpečí vašim deťom prísun tých najdôležitejších látok pre správne fungovanie ich imunitného systému, ale aj mozgu a ďalších dôležitých orgánov. A to všetko v 1 – 2 čl denne.

 

Nastupujú soplíky, slziace oči a pretrvávajúci kašeľ TOP

 

Vitakids multi – čo v sebe ukrýva?

Základom je lipozomálny vitamín C, ktorý prispieva aj k správnej látkovej premene, dôležitej pre tvorbu energie. Ak majú vaše deti veľa pohybu a zároveň dostatok odpočinku, no bývajú často unavené, môže to byť signál, že ich telo nemá dostatok vitamínu C. „Céčko“ je tiež potrebné pre správne fungovanie nervového systému, podporuje zdravie chrupaviek, kostí a zubov. Je to dôležitý stimulant imunity a podporuje vstrebávanie železa.

Železo patrí k základným mikroživinám, ktoré hrajú dôležitú úlohu vo vývoji. U detí je železo zodpovedné za správny neurokognitívny vývoj. Ak je dieťa príliš často unavené, nedokáže sa sústrediť, má bledú pokožku a nechutí mu jesť, môže to byť signál, že zo stravy neprijíma dostatok železa. Tento stav je potrebné okamžite riešiť, pretože dlhodobý nedostatok železa (anémia) u malých detí môže spôsobiť ich pomalší psychomotorický vývoj, rast a zvýšenú náchylnosť na infekčné ochorenia.

A čo ešte?

Chceli by ste, aby malo vaše dieťa zdravé kosti a zuby? Zaistite mu dostatočný príjem vápnika. Zdravie pohybového aparátu sa totiž buduje už v detstve. Pre jeho správny vývoj sú potrebné dve veci – pravidelný pohyb a dostatočná hladina vápnika a vitamínov D3 a K2 v organizme. Aj tie nájdete vo Vitakids multi.

Vedeli ste o tom, že nedostatočná hladina vitamínu D3 ohrozuje deti omnoho viac, ako dospelých? Detský iImunitný systém sa vyvíja len postupne a pomaly, vitamín D3 je potrebné bábätkám dopĺňať už od narodenia. Okrem podpory obranyschopnosti detského organizmu tak v rámci prevencie pomôžete deťom so správnym vývojom kostí. Vitamín D3 spolu s vápnikom a fosforom podporuje správny vývoj lebečných kostí, zdravý rast zubov a tiež budovanie normálnej klenby podnebia.

Vo Vitakids multi nájdeme aj magnézium, ktoré zodpovedá za správne fungovanie nervového systému a svalovú činnosť. Podporuje zdravý vývin kostí a zubov, čo je pre rast detí nesmierne dôležité. Vitamín B6 podporuje vstrebávanie horčíka a rovnako je dôležitý pre správnu funkciu nervového systému. Lipozomálny multivitamín obsahuje aj ďalšie vitamíny skupiny B, ktoré ovplyvňujú celý rad procesov v tele a mnohé z nich prispievajú k správnemu fungovaniu nervovej sústavy a zdravému duševnému vývoju.

Vo Vitakids multi nájdete aj stopové prvky zinok a selén, ktorých spojenie nielen podporuje detský imunitný systém, ale súčasne pozitívne vplýva na zdravie pokožky, očí, vlasov i nechtov. Zdravý duševný a fyzický vývoj a správnu funkciu štítnej žľazy deťom zabezpečí jód.

Spomínané výživové doplnky

 

Foto: Shutterstock
Text: Avita